ZSUK CSILLA terapeuta és tréner
MIBEN TUDOK segíteni?

GYIK (GYakran Ismételt Kérdések)

• Mitől függ, hogy melyik módszert használod?
Van aki célzottan Családállítást szeretne, ilyenkor kifejezetten csak ezzel dolgozunk. Van hogy a hozott probléma érzelmi töltöttségének megfelelően alkalmazom a fenti módszerek valamelyikét.

• Mennyi ideig tart egy terápia?
Mai rohanó világunkban a rövid terápiák idejét éljük, így problémától függően 5-10 alkalom, családállítás esetén havonta 1 alkalom.

• Milyen hosszú egy terápiás alkalom?
Ez is problémától függ, 50-90 percig is eltarthat egy alkalom.

• Mennyire hatékony a terápia?
A hatékonyság mindig attól függ, hogy az, aki felkeres a problémájával, mennyire tud megnyílni, megbízni bennem. Minél jobb kapcsolatot tudunk kiépíteni, annál hatékonyabb a közös munka. Erre szoktam azt mondani, hiába kényszerítenek valakit hozzám, ha Ő maga nem szeretne változtatni, úgyis kiderül.

• Mikor érdemes elkezdeni a terápiát?
Amikor már annyira feszít egy probléma, hogy nem látsz kiutat, ha visszatérő, ismétlődő problémáid vannak ill. önismereti célból bármikor.

• Miért téged válasszalak?
Hogy miért is? Mert nyílt, közvetlen, emberszerető, érzéseit és hibáit felvállaló egyéniség vagyok, aki könnyen létesít kapcsolatokat empátiás készségével. Szeretek egyszerűen, érthetően fogalmazni, hogy a mondanivalóm a legérthetőbb legyen és ami a legfontosabb, hogy sok saját élményen keresztüli tapasztalatom van az életből.

• Mi van, ha a találkozás ellenére mégsem vagy szimpatikus?
Nagyon fontos, hogy amint így érzed azonnal jelezd felém, mert akkor nem tudunk együtt dolgozni. A bizalom kialakulása a terápia nagyon fontos része. Ha ez már az elején hiányzik, nem szabad erőltetni a közös munkát. Ekkor ajánlok valaki mást, amennyiben kéred.

• Mi van, ha én nem vagyok szimpatikus számodra?
Ez is előfordulhat, ill. az, hogy a hozott témád annyira megérint, hogy nem tudom ítéletmentesen kezelni a problémád. Ekkor kötelességem nekem is jelezni feléd, hogy nem tudunk együtt dolgozni.

© 2022 zsulcsilla.hu. All Rights Reserved. Powered by NeterNET