ZSUK CSILLA terapeuta és tréner
MIBEN TUDOK segíteni?

ALLERGIA KEZELÉS

Itt hívnám fel a figyelmed, hogy nem minden allergia gyógyítható az általam alkalmazott módszerrel, csak a pszichés eredetűek, mint a pollen-, por allergia!
A penicillin- vagy gyógyszerallergiások nem kezelhetők ilyen módon!
Kik jelentkezhetnek?
Akiknek felnőttkori a tünetmegjelenése, ugyanis ez nagyon gyakran egyértelműen köthető a beteg életének valamely válságos eseményéhez, például valamely (akár fizikai, akár szellemi) méltánytalan támadáshoz. Az ebben érintett személy a frusztráció okozta szorongásait, a szervezetét érő külső hatásokra (pollenre, porra stb.) tolja át.
Milyen módszerrel dolgozom?
Az allergiakezelés módosult tudatállapotban zajlik, melynek során segítünk az allergiásnak feldolgozni az őt ért traumát, kezeljük az őt ért stressz-, illetve konfliktus helyzetet, végül pedig fokozatosan hozzászoktatjuk a problémát kiváltó ingerhez.
Mi is az a módosult tudatállapot?
A módosult tudatállapotról, hipnózisról nagyon sok tévhit terjed.
A hipnózis egyik alapfeltétele a két fél erős egymásra hangolódása, vagyis érzelmi összhangja. Ez a harmónia a páciensnél úgynevezett áttételes pszichés jelenséget hoz felszínre. Ez annyit jelent, hogy a páciens a hipnotizőrt érzelmileg, mint valamely szülőjét, apját, anyját, testvérét „érzékeli”, és az irántuk táplált gyermeki érzéseket a terapeutára vetíti ki. Fontos jelenség a társas támogatás, amelynek során a terápia ideje alatt a páciensnek folyamatosan érzékelnie kell, hogy nincs egyedül, mellette van a hipnotizőr, aki a külvilág valóságos funkcióit kezeli. Így nyugodtan rábízhatja magát, és bátran koncentrálhat a belső világára, emlékeire, érzelmeire. A társas támogatással, képletesen szólva, a hipnotizőr mintegy „kézen fogja” és úgy vezeti a páciensét. A terapeutának ezeket a megnyilvánulásokat finoman, körültekintő alapossággal kell kezelnie!
A hipnózis végeztével a hipnotizált mindenre emlékszik!
Hány terápiás ülésben vihető végig ez a műveleti folyamat?
Általában 5-12 ülés elégséges. Egy ülés ideje azonban hosszabb, másfél óra, mint a hagyományos ötven perces. Erre szükség is van, hiszen a hipnoterápia verbális és hipnotikus kommunikációból áll, majd fontos az átélt élmények újbóli kikérdezése, megbeszélése is, melyek a következő találkozás indukciójának és a hipnózis ívének részét képezik. A transz-élményben előbukkanó történések, váratlan fordulatok kezelésére is időt kell fordítani.
Mennyire hatásos ez a kezelési módszer?
A kliensek mintegy 80 százalékánál volt eredményes a kezelés, több éves követéssel.

© 2022 zsulcsilla.hu. All Rights Reserved. Powered by NeterNET