• +36 70 419-7475
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Igény szerint

ZSUK CSILLA
terapeuta és tréner
MIBEN TUDOK
segíteni?

ALLERGIÁBAN
szenvedőknek.
FURÁN HANGZIK,
de sikeres!

PÁRKAPCSOLATI
PROBLÉMÁKBAN!

ELAKADTÁL
az életviteledben?

BÁNTALMAZNAK!
Ne szégyeld!
KERESS FEL!

ADJ ESÉLYT magadnak
a VÁLTOZÁSRA!

OH KÁRTYÁK

Asszociációs kártyák

A kártyákat eredetileg egy festőművész Ely Raman találta ki azzal a céllal, hogy az emberekhez közelebb hozza a művészetet. Azon gondolkodott, mi lenne, ha a művészetet megfoghatóvá, hordozhatóvá tennénk.
Ez az ötlet nagyon tetszett a humanisztikus pszichológusoknak, és a Gestalt pszichológia felfedezte, hogy ezeket a kártyákat nem csak művészeti célból, de terápiás jelleggel is lehet használni. Szavakat társítottak a képekhez. A képek és a szavak, valamint a terapeuta célzott kérdései nagyon erősen fejlesztik az imaginációt, az önreflexiót. 1981 óta Németországban nagy sikerrel alkalmazzák a kártyákat pszichoterápiában, csoportterápiákban, pedagógiában, tréningeken.

Az OH – módszerének alapgondolata, hogy minden ember önmagát ismeri a legjobban, önmagát tudja meggyógyítani, önmagában tudja megtalálni problémáira a megoldást. A kártyák segítséget adnak, hogy az érzelmek megfogalmazásával, monitorozásával és a szabad asszociációval képet kaphassunk saját tudattalanunk működéséről, alapérzelmeinkről. Az OH – kártya nem más, mint egy fantasztikus utazás a tudattalanba, önmagunk megismeréséért. A kártyák célja, hogy fejlesszék a képzelőerőt, az intuíciót, az önismeretet és a kommunikációt. A kártyákkal egy belső utazásra indulhatunk, ahol rátalálhatunk megoldatlan konfliktusainkra, meg nem élt vagy elfojtott érzelmeinkre és legelső sorban a problémáink
megoldására.

© 2021 Zsuk Csilla. All Rights Reserved. Powered by NeterNET